Schoenmakers Bandenservice is van huis uit specialist in banden en wielen en biedt service, kwaliteit, zekerheid en betrouwbaarheid. U kunt natuurlijk bij Schoenmakers Bandenservice terecht voor de aanschaf van nieuwe banden of wielen, maar het onderhouden van uw banden is minstens zo belangrijk.

Hiervoor kunt u terecht bij Schoenmakers Bandenservice, maar u kunt hier zelf ook op een eenvoudige wijze aandacht aan besteden door middel van:

  • Regelmatig controleren van de bandenspanning
  • Het meten van de profieldiepte

Daarnaast zijn er een aantal diensten die de slijtage van uw band en daarmee het rijgedrag van uw auto kunnen beïnvloeden:

  • Uitlijnen
  • Balanceren

En natuurlijk hoeft de band niet altijd vervangen te worden, er is ook nog een andere mogelijkheid:

  • Reparatie

Uitlijnen

Wielen zijn, voor een goede bestuurbaarheid en een minimale bandenslijtage, onder een bepaalde hoek geplaatst. Bij een aanrijding of wanneer de band bijvoorbeeld tegen een stoeprand wordt gereden, kunnen er afwijkingen ontstaan. Wieluitlijning - het meten en corrigeren van de wiel- en asstanden - is dan noodzakelijk. Voor dit zeer specialistische werk maakt Schoenmakers Bandenservice gebruik van hightech elektronische uitlijnapparatuur, zodat u weer veilig en comfortabel kunt rijden.