De band is een hightech product

Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is dankzij toepassing van nieuwe technologieën en innovatieve productiemethoden de afgelopen decennia sterk gestegen.

31winterbandenMet name de ontwikkeling van een betere rubbersamenstelling, de toepassing van de modernste karkasmateriaal en de aandacht die het loopvlak gekregen heeft, leidt tot de conclusie dat een moderne band werkelijk een hightech product is:

  • De rolweerstand is verminderd (lager brandstofverbruik).
  • Het geluidsniveau is gedaald.
  • De slijtage is sterk verminderd.
  • Het stuurgedrag is sterk verbeterd
  • Het comfort van de banden is sterk toegenomen.

Prijs/kwaliteit

Dat de prijs van een band een belangrijk koopargument voor de consument is, is algemeen bekend. Toch wordt de kwaliteit van de technische dienstverlening, de voorlichting en deskundige advisering steeds belangrijker. Schoenmakers Bandenservice is niet voor niets een specialist. Vakmanschap en kennis op het gebied van montage, balanceren en uitlijnen zijn voor hightech producten zoals banden onontbeerlijk. Schoenmakers Bandenservice levert banden van alle bekende merken.

Caravanbanden

Vooral tijdens de zomerperiode trekken veel mensen er met caravan of trailer op uit. Onder de auto, caravan en trailer horen de juiste banden te zitten en deze dienen in een goede conditie te verkeren. Ook een correcte bandenspanning is van groot belang. Schoenmakers Bandenservice kan u adviseren over de juiste bandenspanning, belading en draagvermogen van uw banden.

Wel of geen winterband

Moderne banden kunnen goed uit de voeten met de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Met name bij nat weer zorgt het speciale profielontwerp voor een goede afvoer van het water, hetgeen een goed contact met het wegdek garandeert. Om tijdens winterse omstandigheden, koud en nat weer, optimale veiligheid te garanderen, kan voor een bijzondere bandenvariant, de winterband, gekozen worden.