Banden zijn een hightech product

31winterbanden

Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is dankzij de toepassing van nieuwe technologieën en innovatieve productiemethoden de afgelopen decennia sterk gestegen.

Met name de ontwikkeling van een betere rubbersamenstelling, de toepassing van het modernste karkasmateriaal en de aandacht die het loopvlak gekregen heeft, leidt tot de conclusie dat moderne banden werkelijk een hightech product zijn:

  • De rolweerstand is verminderd (lager brandstofverbruik)
  • Het geluidsniveau is gedaald
  • De slijtage is sterk verminderd
  • Het stuurgedrag is sterk verbeterd
  • Het comfort van de banden is sterk toegenomen

 

Banden kopen met goede prijs-kwaliteitverhouding

Dat de prijs van een band een belangrijk koopargument voor de consument is, is algemeen bekend. Toch wordt de kwaliteit van de technische dienstverlening, de voorlichting en deskundige advisering steeds belangrijker.

Bandenservice Schoenmakers is niet voor niets een specialist. Vakmanschap en kennis zijn onmisbaar als het gaat om banden balanceren, uitlijnen, monteren en repareren. Bovendien kunt u bij Bandenservice Schoenmakers banden kopen van allerlei bekende merken met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Online kunt u ook alvast een kijkje nemen bij de banden die wij aanbieden. U kunt de juiste band vinden door de maat te bekijken die op de zijwand van uw band staat. Noteer de cijfers en letters die daar staan. U vindt de bandenmaat ook in de handleiding van uw auto, op de sticker met bandeninformatie in het portier of in de deurstijl aan de bestuurderskant.

Kunnen wij u helpen met het vinden van de juiste band? Bel of mail ons. Onze bandenexperts staan voor u klaar!

Bel 024-3977061 Mail ons

 

Banden onderhouden

Naast het aanschaffen van nieuwe banden, kunt u ook bij ons terecht voor het onderhouden van uw banden. U kunt hier ook zelf op eenvoudige wijze aandacht aan besteden door middel van:

  • Het regelmatig controleren van de bandenspanning (is gemiddeld 2,3 bar)
  • Het meten van de profieldiepte (dient minimaal 1,6 mm te zijn)

Daarnaast zijn er een aantal diensten die de slijtage van uw band en daarmee het rijgedrag van uw auto kunnen beïnvloeden:

Banden uitlijnen

Wielen zijn, voor een goede bestuurbaarheid en een minimale bandenslijtage, onder een bepaalde hoek geplaatst. Bij een aanrijding of wanneer de band bijvoorbeeld tegen een stoeprand wordt gereden, kunnen er afwijkingen ontstaan. Wieluitlijning – het meten en corrigeren van de wiel- en asstanden – is dan noodzakelijk.

Trekt uw stuur naar links of naar rechts? Laat dan uw auto uitlijnen. Voor dit zeer specialistische werk maakt Schoenmakers Bandenservice gebruik van hightech elektronische uitlijnapparatuur, zodat u weer veilig en comfortabel kunt rijden. Bovendien bespaart u hiermee brandstof en slijten uw banden minder snel.

Banden balanceren

Daarnaast kunnen wij ook uw banden balanceren. Dit doen wij met ons geavanceerde 3D-balanceerapparatuur. Door uw banden te laten balanceren, vermindert u de trillingen in uw stuur, bespaart u brandstof, slijten uw banden minder snel en heeft u een betere wegligging. Voorkom dus onnodige kosten en laat uw autobanden balanceren.

 

Caravanbanden

Tijdens de zomerperiode trekken veel mensen er met de caravan, camper of trailer op uit. Onder de caravan, camper en trailer horen de juiste banden te zitten en deze dienen in een goede conditie te verkeren. Ook een correcte bandenspanning is van groot belang. 

Naast autobanden, motoren en scooterbanden kunt u bij Bandenservice Schoenmakers ook terecht voor caravan-, camper- en trailerbanden en voor advies over de juiste bandenspanning, belading en draagvermogen van deze banden.

 

Wel of geen winterbanden

Moderne banden kunnen goed uit de voeten met de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Met name bij nat weer zorgt het speciale profielontwerp voor een goede afvoer van het water, hetgeen een goed contact met het wegdek garandeert. Om tijdens winterse omstandigheden, koud en nat weer, een optimale veiligheid te garanderen, kunt u voor een bijzondere bandenvariant kiezen: winterbanden. Uiteraard kunt u ook deze type banden kopen of huren bij Bandenservice Schoenmakers.

 

Bandenwissel en reparatie

Bandenservice Schoenmakers is in Nijmegen en omgeving specialist op het gebied van banden wisselen en reparatie. Wilt u nieuwe autobanden onder uw personenauto laten plaatsen, de banden vervangen van uw scooter of motor, of uw zomer- en winterbanden verwisselen? Maak dan online een afspraak.

We zorgen ervoor dat de banden de juiste bandenspanning bevatten, zodat u veilig de weg op kunt. Dat doen we allemaal razendsnel in onze werkplaats in Groesbeek. Onder het genot van een kopje koffie is de bandenwissel zo klaar!

 

Maak een afspraak

Voor de beste prijzen voor allerlei verschillende bandenmerken, van Michelin tot Continental, of het maken van een afspraak kunt u ons bellen of mailen. Onze specialisten helpen u graag verder! Ook kunt u online een afspraak maken.

Bel 024-3977061 Mail ons