Scooterbanden

16scooterband

Als bandenspecialist heeft ook de scooterband geen geheimen voor ons. Wij hebben in de loop der jaren vele scooterrijders tot hun volle tevredenheid mogen helpen bij hun keuze voor scooterbanden en het plaatsen of vervangen ervan.

Kunnen we u ook helpen? Maak online een afspraak of bel of mail ons.

Verschillende soorten scooterbanden

Wanneer u een scooterband gaat kopen, zult u ontdekken dat, net zoals bij autobanden en motorbanden, er veel verschillende soorten zijn. De band is het belangrijkste onderdeel van uw scooter. Deze zorgt voor de benodigde grip. Het belangrijkste bij het kiezen van banden is dan ook dat ze grip, veiligheid en comfort bieden. Ze maken immers het contact met het wegdek.

Een scooterband die onvoldoende profiel heeft, heeft op een nat wegdek minder grip. Scooterbanden met voldoende profiel zorgen ervoor dat u meer controle behoudt tijdens het rijden en dat u sneller stilstaat wanneer u remt. Een stuk veiliger dus!

Ook voor winterbanden kunt u bij Schoenmakers Bandenservice terecht. Wanneer het buiten afkoelt en de temperatuur 7 graden Celsius of lager is, zorgen winterbanden voor meer grip op het wegdek dan normale scooterbanden. In verband met uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers raden we dit dan ook aan.

3220021210162624_1

De juiste scooterband kopen

Sommige scooters hebben naast een buitenband ook een binnenband. Weet u niet zeker of u ook een binnenband voor uw scooter nodig heeft? Kijk dan even op de buitenband.

‘Tubeless’ op buitenband

Staat er ‘tubeless’ op de buitenband? Dan heeft u geen binnenband nodig.

Geen ’tubeless’ op buitenband

Staat er geen ‘tubeless’ op uw buitenband? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk ook binnenbanden. Neem in dat geval gerust contact met ons op over het vervangen van binnenbanden. Het is daarnaast altijd handig om een extra binnenband in huis te hebben als reserve. Zo kunt u, indien nodig, meteen uw scooterband vervangen. Zo weet u zeker dat u in het geval van een lekke band weer snel de weg op kunt gaan.

We raden altijd aan om een scooterband te vervangen in plaats van deze te plakken. Het vervangen van je scooterband is beter voor uw veiligheid vanwege de snelheid die u behaalt en de druk die daardoor op de band komt te staan.

Verschil in scooterbanden

Bij Schoenmakers Bandenservice kijken we graag welk type banden uw merk of type scooter nodig heeft. Er zit bijvoorbeeld een verschil in het aantal inches van scooterbanden, variërend van 8 tot 15 inch voor binnen- en buitenbanden. Dankzij onze jarenlange ervaring zien wij direct welke band u nodig heeft.

Ook wat scooterbanden betreft heeft u een ruime keuze uit diverse topmerken als Michelin, Bridgestone en Vredestein.

Maak een afspraak

Heeft u de juiste scooterbanden gevonden? Maak dan gelijk een afspraak en laat de scooterbanden deskundig monteren in onze werkplaats. U heeft dan nergens omkijken naar. Binnen 1 uur hebben we de nieuwe voor- en achterband gemonteerd. In deze tijd kunt u bij ons gerust genieten van een kopje koffie en kunt u daarna gelijk weer de weg op.

Maak online een afspraak of bel of mail ons.