Autobanden

Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden onvermijdelijk. Autobanden vormen immers het directe contact met het wegdek. Een band met de juiste bandenspanning en voldoende profiel is bijvoorbeeld net zo belangrijk als goed werkende remmen. Als de kwaliteit, het profiel en de bandenspanning van uw autobanden niet op orde zijn, gaat dit ten koste van de veiligheid en zorgt het voor onnodig hoge brandstofkosten.

Heeft u nieuwe autobanden nodig? Of heeft u al nieuwe autobanden en wilt u ze laten vervangen? Onze bandenexperts helpen u graag! Maak online een afspraak of bel of mail ons.

34ext1

De juiste autobanden kopen

Wilt u nieuwe autobanden kopen? Dan is het belangrijk dat u weet wat nu eigenlijk goede autobanden zijn. De prijs en kwaliteit kunnen per merk autoband flink verschillen. Wat betreft de bekendere merken kunt u ervan uitgaan dat deze goed scoren op bovenstaande punten. Echter zijn er ook goedkopere of minder bekende merken die eveneens goed scoren op profiel, spanning en kwaliteit van de band.

Maar welke autobanden zijn dan het meest geschikt voor u? Geen zorgen. Onze bandenexperts helpen u graag bij het kiezen van de juiste autobanden.

Waar u in ieder geval op moet letten, is het volgende:

  • Het wettelijk profiel van een autoband bedraagt minimaal 1,6 mm. Bij minder millimeters spreken we van autobanden zonder profiel. Het is dan de hoogste tijd de autobanden te vervangen. Bij autobanden zonder profiel bent u zelfs strafbaar en kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot maar liefst € 470,- als alle vier de banden in slechte staat zijn. Bent u met autobanden zonder profiel betrokken bij een ongeval? Dan bestaat de kans dat u (deels) aansprakelijk wordt gehouden voor het ongeval en daardoor niet alles vergoed krijgt.
  • De gemiddelde bandenspanning van autobanden is 2,3 bar. Dit verschilt echter per auto. Per maand verliest een autoband ongeveer 0,1 bar. Bij een te lage bandenspanning verbruikt u ongeveer 7% meer brandstof, is uw remweg langer, slijt de band sneller en heeft u meer kans op een klapband of op aquaplaning. Nieuwere personenauto’s beschikken over een bandenspanningscontrolesysteem waarmee de bandenspanning automatisch gecontroleerd wordt.

Autobanden zijn tegenwoordig hightech producten die geschikt zijn voor vele weersomstandigheden en waarbij er goede prijs/kwaliteitverhoudingen zijn. Schoenmakers Bandenservice adviseert u graag welke autobanden u het beste kunt kopen. Met behulp van onze expertise vindt u de autobanden die u nodig heeft!

22intro_graphic

Autoband verwisselen

Heeft u zomer- en winterbanden, in plaats van 4-seizoenenbanden? Dan dient u deze autobanden te wisselen aan het begin van de zomer en de winter. Uw autoband verwisselen kunnen wij razendsnel in onze werkplaats in Groesbeek. U kunt direct de weg weer op met uw nieuwe autobanden.

Autobanden balanceren en uitlijnen

Ook kunnen wij uw autoband repareren, uw autobanden balanceren en uw auto uitlijnen. Zowel het balanceren als het uitlijnen is van belang voor de wegligging, brandstofverbruik, slijtage, veiligheid en comfort. Hiermee vermindert u namelijk trillingen in uw stuur, bespaart u brandstof, slijten uw banden minder snel en heeft u een betere wegligging. Voorkom dus onnodige kosten en laat uw autobanden balanceren en uw auto uitlijnen.

Maak een afspraak

Bent u op zoek naar een bandenspecialist voor uw autobanden in Nijmegen en omgeving? Dan bent u bij Schoenmakers Bandenservice aan het juiste adres. Maak nu online een afspraak als u uw autobanden wilt vervangen of wisselen. Ook voor motorbanden en scooterbanden kunt u bij ons terecht. Van een voordelige budgetband tot een zeer exclusieve sportband en aluminium wielen!

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons gerust bellen of mailen!