Winterbanden

31winterbanden

Zodra het kouder wordt, adviseren wij u om winterbanden te laten monteren. Deze banden hebben een grover profiel dan zomerbanden en bieden u meer grip bij temperaturen van 7 graden Celcius of lager. Zo behoudt u meer controle over uw auto en is uw remweg korter wanneer u door de sneeuw rijdt. U kunt bij ons zowel winterbanden kopen als laten monteren.

Kunnen we u helpen met uw winterbanden? Maak dan online een afspraak of mail of bel ons.

Waarom zijn winterbanden zo belangrijk?

Uw autobanden zijn een belangrijk onderdeel van de auto, zo niet één van de belangrijkste onderdelen. De banden zorgen namelijk voor het benodigde contact met het wegdek. Het juiste profiel met goede profielgroeven zorgt ervoor dat er voldoende grip is en water goed afgevoerd kan worden.

De standaard zomerband is echter niet in alle weersomstandigheden veilig genoeg. Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius hebben zomerbanden namelijk minder grip dan winterbanden. Winterbanden zijn dus niet alleen veiliger wanneer het gesneeuwd heeft; ook op een nat wegdek heeft u in de winter met winterbanden meer grip dan met zomerbanden.

Hoe dat komt? Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden en zijn van een andere, zachtere rubbersamenstelling gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de remweg met winterbanden in de sneeuw een heel stuk korter is dan met zomerbanden. Bij lagere temperaturen wordt standaard rubber hard en onelastisch. Het wordt zelfs afgeraden om met zomerbanden door de sneeuw te rijden.

Gebruikt u uw auto in de winter dagelijks of bent u van plan om op wintersport te gaan? Dan is het zeker een goed idee om winterbanden te kopen! In sommige landen is het zelfs verplicht om winterbanden te gebruiken in de winter. Controleer voordat u naar het buitenland gaat dus wat de regels zijn in de landen waar u zult rijden.

Goede winterbanden kopen

Heeft u besloten om winterbanden te kopen? Dan is het fijn om te weten waar u op moet letten, want wat zijn nu goede winterbanden? Voor winterbanden in Nijmegen en omgeving bent u bij Schoenmakers Bandenservice aan het juiste adres. Wij adviseren u graag over de winterbanden die geschikt zijn voor uw auto en waarmee u veilig de weg op kunt.

Gaat u binnenkort op wintersportvakantie? Wij hebben de geschikte winterbanden voor u. Daarnaast kunnen we u ook helpen met bijpassende sneeuwkettingen. Deze kunt u bij ons zowel kopen als huren. In sommige landen zijn sneeuwkettingen namelijk verplicht bij bepaalde weersomstandigheden of in bepaalde gebieden. Deze sneeuwkettingen kunt u ook bij ons huren of kopen. Zelfs voor terreinwagens en SUV 4×4 wagens hebben wij sneeuwkettingen op voorraad.

Let er wel op dat u winterbanden het beste ook echt alleen in de winter kunt gebruiken, maximaal van oktober tot april. De rest van het jaar, als de temperaturen hoger zijn, is het wegdek ook warmer. Dit is in principe te warm voor winterbanden waardoor ze dan extra snel slijten en minder veilig zijn dan zomerbanden.

Maak een afspraak

Winterbanden laten monteren? Of meer weten over de beschikbaarheid en prijzen van winterbanden?
Maak online een afspraak of bel of mail ons.

U kunt bij Bandenservice Schoenmakers ook zomer- en winterbanden wisselen als u al zomer- en winterbanden heeft. Maak op tijd een afspraak om uw seizoensbanden te verwisselen. Of informeer eens naar all season of 4-seizoenenbanden als u het niet fijn vindt om steeds uw zomer- en winterbanden te vervangen. Ook die koopt u natuurlijk bij Schoenmakers Bandenservice!