Motorbanden

15motorbandgif

Bij een motor horen naast beschermende kleding en een goede helm natuurlijk ook goede motorbanden. Het is tenslotte uw eigen veiligheid waar het om gaat.

Als bandenspecialisten hebben wij de nodige expertise om u te helpen bij het kiezen van de motorbanden die u nodig heeft. Kom langs bij Schoenmakers Bandenservice en u zult merken dat wij een uitstekende gesprekspartner zijn en u kunnen helpen aan de juiste banden.

Maak online een afspraak of bel of mail ons.

De juiste motorbanden kopen

Net als autobanden is het belangrijk dat motorbanden een aantal cruciale eigenschappen bevatten. De duurste motorband is namelijk niet altijd de beste als het om grip, lekweerstand en rijcomfort gaat. Uw motorbanden dienen goed bestand te zijn tegen alle omstandigheden op de weg. Daarnaast heeft niet iedere motor hetzelfde type motorband nodig. Gaat u motorbanden kopen? Let hier dan zeker op:

  • Welk type motor heeft u? Voor klassieke motoren zijn er andere banden op de markt dan voor wedstrijdmotoren en voor quads zijn er weer andere banden dan voor toermodellen.
  • Heeft u de voorkeur voor een voorband en achterband of voor universele banden die op beide assen gezet kunnen worden?
  • Voor uw veiligheid is het voornaamste dat de motorbanden voor een goede grip zorgen, zowel op een droog als op een nat wegdek, water snel afvoeren zodat aquaplaning voorkomen wordt en van het juiste rubber gemaakt zijn zodat de kans op een klapband of lekke band verkleind wordt. Een motorband met veel grip is stabieler, preciezer te sturen en rijdt gemakkelijker. Deze banden hebben een goed profiel. Profielgroeven zorgen daarnaast voor de afvoer van water.
  • Voor voldoende rijcomfort is het fijn als de motorbanden duurzaam zijn; ze hebben een lange levensduur en zijn goed bestand tegen slijtage. Misschien zijn deze banden iets duurder, maar u heeft er dan ook langer plezier van.
33suzukimotorC50ZK5

Motorbanden montage

Motorbanden vervangen of plaatsen is een specialistische klus die u het beste aan een bandenspecialist kunt uitbesteden. Onze monteurs kunnen vakkundig uw motorbanden wisselen en balanceren. Zo kunt u weer veilig de weg op.

Bel 024-3977061 of mail naar info@bandenserviceschoenmakers.nl voor meer informatie over de lage prijzen en levertijd van alle bekende merken motorbanden. U vindt bij ons vooraanstaande merken als Michelin, Bridgestone, Dunlop en Pirelli. Dit zijn enkele van de grootste bandenproducenten ter wereld.

Samen met u kijken we graag welke motorbanden u het beste kunt kopen, passend bij uw wensen en binnen uw budget.

Maak een afspraak

Heeft u al nieuwe motorbanden in huis? U kunt ook online een afspraak maken om uw huidige motorbanden te vervangen door de nieuwe. Onze monteurs staan ook voor u klaar om motorbanden te repareren. Heeft u meerdere dingen die aan uw motor moeten gebeuren? Maak dan een handige combinatieafspraak, zodat u uw motor een zo kort mogelijke tijd kwijt bent en zo snel mogelijk weer de weg op kunt!